
Praktyka zawodowa 16 maj
Po weekendzie pełnym wrażeń i atrakcji turystycznych nasi uczniowie punktualnie stawili się w miejscach odbywania swoich praktyk. Przyszli technicy agrobiznesu zapoznawali się z przebiegiem produkcji oliwy i oliwek oraz zgłębiali tajniki przetwórstwa żywności i prac związanych z tym procesem. Uczyli się jak charakteryzować i dobierać metody wytwarzania i utrwalania żywności. Nasi specjaliści z zakresu mechanizacji rolnictwa i agrotroniki przystąpili do oceny stanu technicznego zespołów i podzespołów maszyn rolniczych, dobierali właściwe narzędzia i dokonywali wymiany, napraw i konserwacji sprzętów. W tym czasie uczniowie kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych doskonalili obróbkę produktów i półproduktów, ekspedycję potraw i napojów oraz organizację sali restauracyjnej.
Projekt „Europejska Korolówka – nowe doświadczenia zawodowe” nr 2020-1-PL01-KA102-079164 realizowany w ramach programu Erasmus+, sektor Kształcenie i Szkolenia zawodowe