
W piękny słoneczny czwartek
W piękny słoneczny czwartek czekało na nas znowu mnóstwo nowych doświadczeń w naszych miejscach odbywania praktyk zawodowych. Przyszli technicy żywienia i usług gastronomicznych pracowali na wybranych stanowiskach przy asyście mentorów. Przygotowywali sale restauracyjne, zastawy, sporządzali potrawy, dania i napoje oraz dbali o serwis restauracyjny. Uczniowie kierunku technik agrobiznesu uczyli się jak wykonywać czynności porządkowo-organizacyjne w gospodarstwie, prowadzić uprawy roślin zgodnie z planami, przygotować glebę lub wykorzystać narzędzia, urządzenia i maszyny do pracy w produkcji roślinnej. Ten dzień okazał się również niezwykle cenny w nowe umiejętności dla uczniów klasy o specjalności technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki, którzy od rana dokonywali oceny stanu technicznego maszyn stosowanych w rolnictwie oraz poznawali rodzaje usterek i uszkodzeń maszyn rolniczych.
Projekt „Europejska Korolówka – nowe doświadczenia zawodowe” nr 2020-1-PL01-KA102-079164 realizowany w ramach programu Erasmus+, sektor Kształcenie i Szkolenia zawodowe