
Kolejny dzień we Włoszech. Kolejny dzień pięknej pogody.
Kolejny dzień we Włoszech. Kolejny dzień pięknej pogody.
Kolejny dzień nabywania nowych umiejętności.
Uczniowie kierunku technik agrobiznesu uczyli się dzisiaj określania wpływu czynników klimatyczno-glebowych na wzrost i rozwój oraz plonowanie roślin, ćwiczyli dobieranie roślin do warunków klimatyczno-glebowych i ekonomicznych dla regionu oraz wykonywali prace związane z konserwacją urządzeń w gospodarstwie. Szkolni fani mechanizacji poznawali charakterystykę maszyn rolniczych i wykonywanych przez nie prac oraz uczyli się konserwacji oraz prawidłowego dobierania maszyn i narzędzi w zależności od rodzaju produkcji rolnej. Nasi znawcy sztuki kulinarnej zgłębiali teorię i praktykę przechowywania surowców i żywności, zapoznawali się z recepturami oraz dostępnością składników i półskładników regionalnych. Od rana sumiennie pracowali na wybranych stanowiskach przy asyście włoskich mentorów.
Projekt „Europejska Korolówka – nowe doświadczenia zawodowe” nr 2020-1-PL01-KA102-079164 realizowany w ramach programu Erasmus+, sektor Kształcenie i Szkolenia zawodowe