
Praktyka zawodowa 17 maj
Wtorek był dniem praktyk zawodowych, który szkolni specjaliści z zakresu agrobiznesu spędzili na nauce rozpoznawania materiałów konstrukcyjnych i eksploatacyjnych stosowanych w maszynach i urządzeniach rolniczych oraz przygotowaniu do pracy wszelkich pojazdów, maszyn, narzędzi i urządzeń, Przyszli technicy żywienia i usług gastronomicznych doskonalili obróbkę produktów i półproduktów, ekspedycję potraw i napojów, a także organizację sali restauracyjnej. Równocześnie miłośnicy mechanizacji rolnictwa i agrotroniki pieczołowicie dobierali narzędzia do naprawy maszyn rolniczych, ćwiczyli montaż i demontaż oraz wymianę, naprawę i konserwację zespołów i podzespołów.
Projekt "Europejska Korolówka - nowe doświadczenia zawodowe" nr 2020-1-PL01-KA102-079164 realizowany w ramach programu Erazmus+, sektor Kształcenie i Szkolenia zawodowe.