Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Ireny Kosmowskiej

Tutaj powinien być opis

Praktyka zawodowa 19 maj

Czwartek przyniósł uczniom ZSCKR w Korolówce-Osadzie wiele umiejętności. Przyszli technicy żywienia i usług gastronomicznych doskonalili obróbkę produktów i półproduktów i wprowadzali na najwyższy poziom serwis, czyli bezpośrednią obsługę klientów restauracji. Uczniowie kierunku agrobiznes w dalszym ciągu uczyli się prowadzenia rachunkowości i rozliczeń podatkowych, dokonywali klasyfikacji kosztów i prowadzenia uproszczonych form ewidencji księgowej. Nasi specjaliści w zakresie mechanizacji rolnictwa samodzielnie dokonywali oceny stanu technicznego,a także demontażu i montażu zespołów i podzespołów maszyn rolniczych.
Projekt „Europejska Korolówka – nowe doświadczenia zawodowe” nr 2020-1-PL01-KA102-079164 realizowany w ramach programu Erasmus+, sektor Kształcenie i Szkolenia zawodowe