Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Ireny Kosmowskiej

Tutaj powinien być opis

Zakończenie roku szkolnego klas czwartych 2022r.

„Kiedy wydaje się, że wszystko się skończyło, wtedy dopiero wszystko się zaczyna”

Słowa księdza Jana Twardowskiego były mottem i motywem przewodnim uroczystości zakończenia roku szkolnego klas czwartych
w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Korolówce-Osadzie 29 kwietnia 2022 roku.

Uroczystość zgromadziła całą szkolną społeczność. Zaszczycili nas też swą obecnością:
  • Komendant Powiatowy Państwowej Straży Pożarnej we Włodawie brygadier mgr inż. Paweł Basaj, 
  • kierownik Powiatowego Zespołu Doradztwa Rolniczego pan Tadeusz Borkowski, 
  • Pani Katarzyna Twaróg- Perczyk, reprezentująca Biuro Powiatowe ARiMR we Włodawie.
Wśród gości nie zabrakło też przedstawicieli Rady Rodziców:
przewodniczącego pana Ryszarda Wojtiuka oraz członków RR: pań Doroty Bondarczuk i Beaty Brzezickiej.

Pani dyrektor Renata Holaczuk w swym wystąpieniu przypomniała liczne zasługi uczniów najstarszych klas
w godnym reprezentowaniu szkoły, zarówno w środowisku lokalnym, jak i na forum ogólnopolskim,
gratulowała sukcesów oraz życzyła spełniania marzeń i realizacji planów.

Liczne grono uczniów odebrało świadectwa z wyróżnieniem, dyplomy i nagrody, a ich rodzice listy gratulacyjne.
Najwyższą średnią ocen oraz wzorowe zachowanie osiągnęła uczennica klasy 4 kształcącej
w zawodzie technik agrobiznesu Aleksandra Bogucka- 5,07.

Świadectwa z wyróżnieniem odebrali także: Izabela Brzezicka, Aleksandra Rudkowska, Patryk Stefaniak i Klaudia Żuk.
W imieniu absolwentów z podziękowaniami wystąpiła Aleksandra Bogucka.

Klasy trzecie reprezentowała Honorata Zaorska, życząc starszym kolegom powodzenia w czasie egzaminów i w życiu.

Uroczystość zakończyła część artystyczna przygotowana przez uczniów klasy 3P4M
pod kierunkiem nauczycieli: Elżbiety Szkodzińskiej oraz Adama Orenczuka.

Miłym akcentem był słodki poczęstunek przygotowany przez klasę 3B4
oraz uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.