
Wyjazd zawodoznawczy do Restauracji i Hotelu DROB
W ramach realizacji projektu „Wysoka jakość kształcenia zawodowego w ZSCKR im. Ireny Kosmowskiej w Korolówce-Osadzie” (nr projektu: FELU.10.04-IZ.00-0027/24), współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Fundusze Europejskie dla Lubelskiego 2021–2027 .
18 marca 2025r zorganizowany został wyjazd zawodoznawczy dla grupy uczniów kształcących w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych do Restauracji i Hotelu Drob.
Właściciel-Ryszard Drob oprowadził uczniów po obiekcie, zapoznał ze specyfiką pracy w gastronomii. Podczas pobytu uczniowie obejrzeli wybrane pokoje hotelowe, salę konferencyjną. Kolejnym miejscem była restauracja. Uczniowie, zobaczyli sale restauracyjne, zapoznali się z układem funkcjonalnym pomieszczeń oraz wyposażeniem kuchni.
Serdecznie dziękujemy właścicielom Hotelu i Restauracji Drob za życzliwe przyjęcie i umożliwienie nam zwiedzenia obiektu w ramach zajęć zawodoznawczych.