30 stycznia 2025r uczniowie klasy IIIPT, wzięli udział w warsztatach
pt."Kuchenne laboratorium" na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie.
Podczas zajęć warsztatowych, uczniowie min. wykonali kawior z soku jabłkowego,
kulki z jogurtu naturalnego z dodatkiem matchy, wykorzystując technikę sferyfikacji.
Po zajęciach dydaktycznych i zwiedzaniu wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii UP w Lublinie,
udaliśmy sie na lodowisko.
Serdecznie dziękujemy Pani dr inż. Monice Michalak-Majewskiej za zorganizowanie spotkania.
--------------------------------------------------------------------------------
Post Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii UP w Lublinie

Zaczęliśmy od spotkania z przedstawicielką Biura Rekrutacji i Promocji Kształcenia - Panią Weroniką Kowalską, która przybliżyła zasady rekrutacji oraz kierunki jakie oferuje
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.

Następnie nasi Goście wzięli udział warsztatach „Kuchenne laboratorium”, które przygotowały mgr inż. Joanna Stasiak oraz dr inż. Paulina Kęska z Katedry Technologii Żywności Pochodzenia Zwierzęcego.

Później dr Wojciech Radzki zaprezentował wybrane sale dydaktyczne naszego Wydziału.

Była to pierwsza wizyta Uczniów na naszym Wydziale, ale chyba nie ostatnia, do zobaczenia na następnym spotkaniu wykładowo-warsztatowym, a może i na studiach

Organizacja spotkania: dr inż. Monika Michalak-Majewska
Spacer po Wydziale:

Hala półtechniki Technologia Mięsa – dr inż. Paulina Kęska

Hala półtechniki Katedry Biotechnologii, Mikrobiologii i Żywienia Człowieka: dr inż. Anna Stój

Pracownia Analizy Sensorycznej: dr inż. Izabela Podgórska-Kryszczuk

Pracownia Gastronomiczna - dr Wojciech Radzki

Hala półtechniki tłoczenia soków - dr Wojciech Radzki

: Elżbieta Gruszczyk, Monika Michalak-Ma